Sporttábor 2024

2024. július 13-21.

%w
hét
%d
nap
%H
óra
%M
perc
%S
másodperc

Bemutatkozás

2015. május 17.

Dr. Eőry István tanár úr a 60-as években az élsportban (torna) folytatott olimpiai szintű sikeres edzői tevékenységet. Később a tömegsport felé fordult, 1974-ben megalapította és vezette az Orvosi Egyetem Sportklubja (OSC) tömegsport szakosztályát. Ez a „szakosztály” azóta is az ő vezetésével különféle jogi formákban, de azonos tartalommal működik.

2009-től a nyári sporttábor szervezésének feladatát az e célra létrehozott egyesület vette át, amelyhez Dr. Eőry István tanár úr örökös tiszteletbeli elnökként a nevét adta. Az egyesület tevékenységének szervezését a vezetőség végzi, díjazás nélkül. Az egyesület tagjainak befizetéséből tartja fenn magát.

Kb. 2-400 aktív résztvevőnk egészségügyi célú, heti rendszerességű, szervezett testedzést folytat. Egyesületünkre jellemző a családiasság, a családbarát működés: mind a foglalkozásokon, mind a közösségi eseményeken (pl. kirándulás, majális). A közel 40 éve minden nyáron megrendezett 10 napos sporttáborainkban több generáció vesz részt, a csecsemőtől a legidősebbekig. A foglalkozásokat testnevelő tanárok, képzett edzők vezetik, igazodva a résztvevő korosztályok – családosok és egyedülállók, idősek és fiatalok, gyerekek és felnőttek, férfiak és nők – eltérő igényeihez.

A táborok programja két fő részből tevődik össze.

1. Állandó programok: reggeli torna, úszás (oktatással együtt), gerinctorna és női-férfi kondicionáló torna.

2. Csapatversenyek különböző korcsoportok részére: atlétika, kosárlabda, röplabda, úszás, asztalitenisz, tenisz, kézilabda, stb..

Egy-egy tábor résztvevőinek a száma 150-200 fő között van. A tábor lakók és a résztvevők kora szinte valamennyi korosztályt lefedi az újszülöttektől egészen az idős korosztályig (legidősebb résztvevőnk 94 esztendős volt).

Névadónk egy olyan kincset adott nekünk, ami már hagyományként öröklődik tovább, hiszen már több generáció nőtt fel velünk. Akik annak idején még pici gyerekként voltak a táborban most szülőkként, nagyszülőkként térnek vissza.

Korábban évente egy alkalommal sítábort szerveztünk, és egész évben hetente két alkalommal volt lehetőség férfi és női tornára, valamint hetente egyszer futásra. Erre jelenleg nincs szervezési kapacitásunk, azonban idővel szeretnénk újra éleszteni ezeket a hagyományokat is.

Tagjaink és családjuk jellemzően évtizedek óta összetartó többgenerációs baráti közösséget alkotnak, amelyet e több évtizedes hagyomány tisztelete és szeretete tart egybe. Életkorát, foglalkozását, társadalmi státuszát illetően e közösség a lehető legvegyesebb, nincs semmilyen kiválasztási/kizárási kritérium. Az Egyesület programjai nyitottak, azokat nem csak az egyesületi tagok vehetik/veszik igénybe.